Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا ،فصل پاییز و اول مهر همیشه با هیجان زیادى بخصوص براى بچه مدرسه‌اى‌ها به همراه دارد؛ از خرید لواز‌م التحریر و تهیه کیف و کفش ورزشی گرفته تا ایستادن در صف مدرسه و نشستن بر روی نیمکت‌های چوبی کلاس. امسال اما گرانى‌های کمر‌شکن و افزایش قیمت علاوه بر لوازم التحریر به دیگر اقلام هم رسیده و هیجان هر ساله را براى خانواد‌ه‌ها و کودکان‌شان به تلخى تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه برخى از برندهایى که این روزها بیلبوردهاى بزرگ و متعددى را در سطح شهر به خود اختصاص داده اند، عمدتا بازار هدف خود را طبقه بالا و متوسط رو به بالای جامعه در نظر گرفته و در این میان اقشار متوسط وضعیف جامعه گویی اصلا به حساب نمی آیند در صورتی که در کشورهای دیگر برندها سالی چند بار  اجناس خود را با تخفیف‌های بسیار خوب در معرض فروش قرار می دهند.

 رئیس اتحادیه فروشندگان کیف شیراز مى گوید: در شرایط فعلى مردم آن طور که باید و شاید، از خرید کیف براى فرزندان و دانش آموزان استقبال نمى کنند.

هاشم حق‌نگهدار در گفت و گو با ایلنا مى افزاید: بازار کیف در سال هاى گذشته به مراتب بهتر از سال جارى بود،عواملى مانند تورم، گرانى و ..... سبب شده که مردم در سال جارى   بسیاری قدرت خرید کیف نو براى تحصیل فرزندانشان را نداشته باشند.

وی  ادامه مى دهد: سایز کیف هاى تمام مقاطع تحصیلى با یکدیگر متفاوت است و از پیش دبستانى آغاز مى شود و تا دانشگاه ادامه پیدا مى کند، بنابراین با وجود گرانى هاى موجود، والدین براى خرید کیف، از مقطع ابتدایى اقدام مى کنند و ترجیح مى دهند براى دوره پیش دبستانى فرزند خود خریدى نداشته باشند.

رئیس اتحادیه فروشندگان کیف شیراز با بیان اینکه در حال حاضر والدین دانش آموزان مقطع ابتدایى در تلاشند تا کیف هاى سال گذشته فرزندان خود را تعمیر کنند و چندان از خرید کیف نو استقبال نمى کنند، ادامه مى دهد: هر چند که دانش آموزان دختر مدارس در مقاطع راهنمایى و دبیرستان بیشتر ترجیح مى دهند به صورت سالانه کیف نو بخرند.

حق نگهدار با اشاره به اینکه وضع بازار کیف در شیراز متوسط رو به پایین است، ادامه مى دهد: این در حالى است که میزان فروش کیف در سال جارى نسبت به سال گذشته در شیراز حدود 50 درصد کاهش داشته است.

 فروش مغازه‌هاى لباس فروشى به صفر رسید

رضایى رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک شیراز هم در ادامه با بیان اینکه بازار پوشاک شیراز براى مهر ماه و مدارس به انحصار آموزش و پرورش در آمده است، مى گوید: آموزش و پرورش استان برای فروش لباس مدارس دانش آموزان، تفاهمنامه‌ای با تولید کنندگان امضا کرده که به واسطه آن تولید‌کنندگان پس از تولید لباس فرم دانش‌آموزان آنها را در اختیار مدارس قرار می‌دهند تا دانش آموزان بتوانند آن را  از مدارس تهیه کنند.

وى با بیان اینکه فروش مغازه هاى لباس فروشى شیراز در مهر ماه به صفر مى رسد، ادامه مى دهد: با این حساب مغازه‌هاى لباس فروشى شیراز هیچ نقشى در فروش لباس دانش آموزان مدارس ندارند. تعدد مغازه‌هاى لباس فروشى، ضعیف بودن اقتصاد مردم و عدم استقبال مسافران از لباس هاى ایرانى سبب شده فروش لباس در شیراز به شدت کاهش یابد.

وى با بیان اینکه بازار لباس فروشى در شیراز سوت و کور است، ادامه مى‌دهد: اگرچه افراد و مردم در حال چرخیدن در مغازه‌ها هستند، اما هیچ محصول و جنسى از مغازه ها خریدارى نمى‌شود.

شرایط کارگران براى خرید  مناسب نیست

عضو شوراى عالى کار هم در ادامه از ضعیف بودن قدرت خرید کارگران خبر مى دهد و با بیان اینکه امسال قیمت محصولات لوازم التحریر افزایش داشته، مى‌گوید: در حال حاضر وضع اقتصادى کارگران براى خرید وسایل براى فرزندان دانش‌آموز خود مناسب و مطلوب نیست.

مهرزاد مویدی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه دولت باید برای حمایت از کارگران، یارانه اى را براى خرید لوازم التحریر و وسایل تحصیل فرزندان آنها اختصاص دهد، مى افزاید: در حال حاضر شرایط کارگران براى خرید لوازم تحصیل فرزندان مناسب نیست، چرا که آنها همواره با مسایل و مشکلات مختلفى دست و پنجه نرم مى کنند.

وى با بیان اینکه به تعویق انداختن حقوق کارگران در بعضى از کارخانه هاى استان هم باعث شده که این قشر با مشکلات عدیده اى مواجه شوند و نتوانند لوازم تحصیل فرزندانشان را تهیه کنند، ادامه مى دهد: زمانى که کارگران حقوق خود را کامل دریافت نمى کنند و کارخانه ها تنها 50 الى 60 درصد حقوق کارگران را مى پردازند،  این قشر نمی‌توانند از عهده  خرج  و مخارج  فرزندان دانش آموز خود بر بیایند.

افزایش 8 درصدى قیمت کتب درسى

زعفرانی،نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر و کتابفروشان شیراز هم با بیان اینکه قیمت کتب درسى نسبت به پارسال تنها 8 درصد افزایش قیمت داشته، عنوان مى‌کند: اگر دولت یارانه کتب درسى را تامین نمى‌کرد، قیمت‌ها حداقل دو برابر مى‌شد.

گزارش: محمدرضا طاهری

 

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه دانش آموزان گرانی والدین سال تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۵۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قاسمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۷۹۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سطح استان شناسایی شد اما زنجان رتبه اول در جذب دانش‌آموزان را دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد این دانش‌آموزان دارای مشکلات شدید جسمی و ذهنی بوده و آموزش‌پذیر نیستند و برخی نیز با ممانعت خانواده‌ها برای تحصیل مواجه هستند.

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در بین این ۷۹۰ نفر ۳۰ دانش آموز فوتی داریم، عنوان کرد: علاوه بر این تعدادی هم در خارج از کشور هستند که سامانه همه این افراد را جزو بازمانده از تحصیل به حساب می‌آورد.

وی تعداد مدارس تک دانش‌آموزی استان زنجان را ۹ واحد برشمرد و گفت: اولیای ۵۵ دانش‌آموز به دلیل جسه کوچک اجازه تحصیل در پایه اول ابتدایی را به آن‌ها ندادند و دیرتر وارد سیستم آموزشی شدند.

قاسمی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی را به دلیل عدم دسترسی آموزش از دست ندادیم و آموزش و پرورش حق قانونی افراد برای حضور در چرخه آموزش را فراهم کرده است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳.۸۵ درصد از مشمولان، بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه داشتیم که در کشور این رقم بیش از ۵ درصد بود.

وهاب ادیبی افزود: امسال میزان بازماندگی در دوره اول متوسطه به ۳.۲۴ درصد رسیده است و در دوره دوم متوسطه نیز یک درصد نسبت به سال قبل کاهش داریم.

کد خبر 6093188

دیگر خبرها

  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • شرایط تحصیل زندانیان البرزی مهیا شد
  • ادامه تحصیل زندانیان البرزی در تمام مقاطع تحصیلی
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • سورپرايز قهرمانان وزنه‌بردارى براى معلمان (عكس)
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل